atkestanesi yağı faydaları nelerdir

ATKESTANESİ YAĞI FAYDALARI
            Daha çok Balkan yarımadasında yetişen yuvarlak tepeli bir ağaç türü olan at kestanesi, beyaz çiçekleri bulunuyor ve bol ışıklı alanlarda yetişiyor. Pek çok Atkestanesi Yağı Faydaları bulunuyor. Bunlardan en önemlisi kırışıklıklar üzerinde etkili olmasıdır. Saç dökülmesine, göğüslerin toparlanmasında, güneş lekelerinde de oldukça etkili olmaktadır. Özellikle varis tedavisine yardımcı olmakta ve boyun bölgesindeki toparlanma sağlıyor. Bunların yanı sıra nezle ve grip tedavisinde de başarılı sonuçlar sağlamaktadır. Tüm vücut üzerindeki iltihabın kurumasında etkili olmakta ve iç kanamanın geçmesinde de etkili olmaktadır.At kestanesi özlü göz altı morluk kremi için tıklayınız.

atkestanesi yağı faydaları nelerdir
atkestanesi yağı faydaları

Atkestanesinin Fayda Ettiği Hastalıklar

            Sıtma ve romatizma için sabah- akşam toz halinde kullanılır. Aynı şekilde bitkinin toz halindeki özleri ile cildinizi ovarak sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Burnunuzdan enfiye yaparak tozun içinize çekilmesi ile sinüzit üzerinde de oldukça etkili kullanımları bulunuyor. Kırışıklıklar için ise cilde masaj yaparak bu yağın kullanılması etkili olacaktır.

Atkestanesi Yağının Faydaları

            Güneş lekeleri üzerinde oldukça etkili olan Atkestanesi, romatizmal ağrıları da dindirmektedir. Varis problemlerinde de faydalı olan olmakta ve Atkestanesi Yağı Faydaları arasında şişlik, yorgunluk ve kaşıntı gibi olumsuzluklar görülebilmektedir. Cilt üzerinde masaj yaparak kullanımı uygundur. Cilt üzerindeki kızarıklıklar için kullanılabilen bu yağ, özellikle cildin gençleşmesi, kırışıklıkların giderilmesinde de etkilidir. Botoks özelliği ile de farklı alanlarda tercih edilebiliyor.

Cildi Erken Yaşlanmaya Karşı Korur

            Cilt üzerinde kırışıklıklar oluşmasını engelleyen at kestanesi, göz altı şişkinlikleri üzerinde de oldukça etkilidir. Öksürük giderici özelliklerinin yanında Atkestanesi Yağı Faydaları arasında cilt üzerindeki etkili kullanımları ile daha canlı, ışıltılı, pürüzsüz bir cilt eld edilmesi mümkün olabilmektedir. Sıkılaştırıcı özellikleri ile de kullanılabilmektedir.

Esasında İstanbul ile özdeşleşen bir bitki olmakta ve Kanuni döneminde Avrupa’ya taşınır. Aslında ana yurdu balkanlar olmakta ve Çınar ağacına benzeyen görünümü ile de göz alıcı bir ağaçtır. Kozmetik sektörü içerisinde pek çok alanda atkestanesine rastlamak mümkün olmaktadır. Sağlıklı bir cilt yapısı ve saç kayıpları yaşayanlar için daha güçlü saçlar oluşturması itibari ile etkili kullanımları bulunuyor. Bu nedenle krem, losyon gibi pek çok ürün içerisinde yer almaktadır. At kestanesi özlü renk düzenleyici vücut bakım kremi mizi inceleyebilirsiniz.

1 response

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.